Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
01:34 19 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Apa de trandafiri şi proprietăţile ei cosmetice

ro

07 May, 2015 10:34 585 Marime text
Apa de trandafiri este folosită în cosmetică pentru tratarea unor afecţiuni ale pielii. Are proprietăţi hidratante, antiseptice şi antiinflamatorii, reduce iritaţiile pielii, curăţă porii, catifelează şi tonifică pielea. De asemenea, are proprietăţi astringente uşoare, de aceea este recomandată după tratamentele faciale pentru închiderea porilor.
 
Printre alte beneficii se numără stimularea circulaţiei sângelui la nivelul capilarelor, menţinerea echilibrului ph-ului pielii şi a tinereţii şi elasticităţii pielii. Totodată, apa de trandafiri calmează arsurile solare, întăreşte rădăcina firului de păr, stimulează creşterea acestuia şi ajută la regenerarea părului deteriorat. Apa de trandafir poate fi folosită şi sub formă de demachiant, loţiune tonică, spray pentru par şi loţiune hidratantă după expunerea la soare. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii