Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
15:05 27 05 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Alimentele negre au capacitatea de a întări oasele

ro

19 Jul, 2015 15:39 533 Marime text
Alimentele negre sunt bogate în antioxidanţi, previn tumorile şi au capacitatea de a întări oasele şi de a sprijini sănătatea rinichilor. Alimentele negre, precum şi cele roşii sau mov, îşi iau pigmentul de la antocianină, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi. În plus, antocianinele reduc inflamaţia şi întăresc sistemul imunitar. Fasolea neagră are un conţinut bogat de fibre şi o digestie lentă, fapt ce permite formarea microorganismelor sănătoase în sistemul digestiv. Ea conţine proteine, vitaminele B6 şi B9 (acid folic) şi molibden. Şi murele conţin o cantitate importantă de antioxidanţi, dar şi de vitamina C. Ele ajută la păstrarea tenului tânăr şi frumos, de asemenea, cresc capacitatea de memorare şi de învăţare.
 
Şi lintea neagră este un aliment de culoare neagră, care îmbunătăţeşte memoria. Orezul negru este cel mai sănătos tip de orez, conţine cantităţi mari de fibre şi proteine. De asemenea, datorită conţinutului în vitamina E, orezul negru are proprietăţi antiinflamatorii şi capacitatea de a vindeca nenumărate boli. Şi seminţele de chia negre sunt foarte sănătoase, datorită cantităţii mari de acizi graşi Omega-3. Ele ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, sprijină digestia şi oferă energie, prin intermediul proteinelor pe care le conţine. Printre alte alimente negre se mai numără piperul negru, ciupercile negre, măslinele, coacăzele sau strugurii negrii.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii