Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:36 17 01 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Ziua Națională a Inimii

ro

04 May, 2015 07:36 461 Marime text
 
În conformitate cu Directivele Organizației Mondiale a Sănătății, a fost instituită și în țara noastră Ziua Națională a Inimii, care se marchează anual, din 1997, la 4 mai, informează Agerpres.

Ziua Națională a Inimii a fost introdusă în România pe 4 august 1996, în urma Sesiunii Speciale privind Riscul Cardiovascular a Academiei de Științe Medicale, care a avut loc în primăvara aceluiași an. Această zi reprezintă un prilej de a atrage atenția asupra creșterii alarmante a numărului de afecțiuni cardiovasculare. În 2003, Organizația Mondială a Sănătății a lansat inițiativa globală Move for Health - Sănătate prin mișcare, care promovează activitatea fizică pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, notează site-ul www.dspcovasna.ro.

Boala cardiovasculară este situată pe locul întâi în ceea ce privește cauza de mortalitate în Europa, atât la femei cât și la bărbați, potrivit Cartei europene a sănătății cardiovasculare, publicată pe site-ulheartcharter.org. Potrivit Societății Române de Hipertensiune, în România, boala cardiovasculară determină peste 62% din totalul deceselor. Statisticile preconizează că, la nivel mondial, până în anul 2030, 23,6 milioane de oameni vor muri din cauza afecțiunilor cardiovasculare, principalele cauze pentru apariția a peste 80% din cazurile de boli cardiovasculare fiind alimentația nesănătoasă, sedentarismul și fumatul, se arată pe site-ulwww.comunicatemedicale.ro.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: dspcovasna.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii