Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Maritimă Europeană sărbătorită la Academia Navală Mircea cel Bătrân

ro

20 May, 2013 17:06 1131 Marime text
Azi, în aula “Viceamiral Ioan Coandă” a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” a avut loc o conferință dedicată Zilei Maritime Europene, care se celebrează începând din 2008, la inițiativa Uniunii Europene, în fiecare an pe data de 20 mai.

În prezența a numeroși reprezentanți ai Ligii Navale Române, companii de transport maritim, universități constănțene și ai mass media locală, comandantul (rectorul) Academiei Navale, contraamiral de flotilă prof.univ.Dr.ing. Vergil Chițac, a deschis conferința printr-o alocuțiune în care a subliniat importanța activităților din sectorul maritim. „Marea a oferit dintotdeauna zonele propice dezvoltării economice, sociale și culturale ale popoarelor care s-au încumetat să descopere și să dezvolte tehnologiile industriei maritime în general. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, ca instituție de învățământ superior și cercetare științifică, se află permanent în avangarda educației viitorilor ofițeri de marină comercială și militară. „

Prin cuvântările lor, invitații au subliniat faptul că sărbătorirea, astăzi, a Zilei Maritime Europene, a oferit ocazia de a evalua progresele realizate până acum, dar și perspectivele de dezvoltare a instruirii și tehnologiei în domeniul utilizării resurselor marine.

În acest sens, al integrării cât mai multor actori de pe scena maritimă, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a inițiat un proiect de anvergură, cofinanțat din programul de dezvoltare teritorială în bazinul Mării Negre, denumit MARINE. Împreună cu Universitatea Piri Reis din Istanbul, Academia Maritimă Națională din Odesa și Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” va constitui o rețea de educație în domeniul maritim, dedicată atât promovării ocupațiilor oferite de mare și Dunăre, cât și dezvoltării programelor de studii în cadrul comunității din zona Mării Negre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii