Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor, marcată la Constanța

ro

13 Oct, 2016 09:10 2761 Marime text
Părinții de îngeri, cum sunt numiți cei ai căror bebeluși au plecat prea curând din această lume, vor fi prezenți în acest week-end la „Ziua Internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor“. La Constanța, evenimentul va avea loc la Biserica Buna Vestire, pe strada Dionisie cel Mic, începând cu ora 19.00.

În cadrul ceremoniei, în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în mai multe țări europene, la ora 19.00 - ora locală din fiecare țară - se vor aprinde lumânări în amintirea copiilor și a bebelușilor plecați prea devreme din această lume.

„Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră, creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un «Val de Lumină» care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore“, au declarat organizatorii.

În România, evenimentul a ajuns deja la cea de-a șaptea ediție, fiind organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A. Până la acest moment, șapte orașe și-au anunțat participarea, acestea fiind, alături de Constanța, București, Brașov, Buzău, Codlea, Dej, Făgăraș, Fetești, Marghita, Ploiești, Satu Mare, Sibiu și Timișoara.

sursa foto: durerea-unei-pierderi.blogspot.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii