Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotnews.ro Ziua când patru instituții au fost îngenuncheate

ro

18 Feb, 2016 14:20 1665 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a luat apărarea Antenei 3. Camera Deputaţilor i-a făcut scăpaţi pe Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Senatul a acţionat aproape la unison în apărarea lui Dan Voiculescu şi a trustului său. Premierul Cioloş a criticat ANAF pentru un presupus abuz la notificarea Antenei 3. Toate s-au întâmplat miercuri, la doar două zile după ce preşedintele Comisiei Europene dădea speranţe politicienilor români că UE ar putea elimina MCV în câţiva ani, scrie hotnews.ro.
 
Miercuri a fost o zi dură pentru justiția din România. Camera Deputaţilor i-a făcut scăpaţi pe Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. După ce l-au salvat pe Mădălin Voicu de la reţinere şi arestare preventivă, deputaţii au apucat doar să încuviinţeze reţinerea lui Păun, întrucât la votul care s-a dat separat pentru cererea de arestare preventivă au mai fost doar 178, adică mai puţin decât jumătate plus unu din câţi deputaţi sunt în total.
 
Şi Senatul a acţionat azi că o instituţie decuplată de la valorile democratice. Senatorii au acceptat aproape în corpore să participe la o şedinţa de înfierare a premierului Cioloş şi a ANAF, şedinţa convocată urgent de pe o zi pe altă de preşedintele Călin Popescu Tăriceanu. Tăriceanu s-a remarcat de altfel prin acţiunile sale împotriva justiţiei.
 
A urmat premierul Cioloş, care a dat mesaje contradictorii în faţă Parlamentului. După un prim discurs în care a explicat că ANAF a aplicat legea, Cioloş a revenit cu un mesaj dur la adresa ANAF, acuzând presupuse abuzuri ale agenţilor care au notificat Antena 3. Premierul a revenit totuşi seară cu un mesaj pe Facebook în care a întărit sprijinul pentru acţiunea ANAF. Rămâne un semn de întrebare legat de rapiditatea cu care el a răspuns chemării la ordine din partea lui Tăriceanu. Cioloş a recidivat miercuri seară, pe pagină să de facebook, făcând o serie de precizări cu privire la poziţia să în cazul Antena 3 - ANAF. Cioloş afirmă că susţine în continuare fondul intervenţie ANAF, atât în cazul Antena 3 cât şi în general, dar că regretă modul în care a acţionat ANAF în acest caz, "prin descindere în forţă care poate fi interpretată că intimidare". 
 
Ziua s-a încheiat cu declaraţia şocantă a preşedintelui Iohannnis, care a criticat ANAF, a victimizat Antena 3 , a sugerat că decizia definitivă a instanţei reprezintă "banale motive administrative" şi a anunţat că vor fi găsite soluţii convenabile.
 
Reamintim că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, declarase luni, după o întâlnire cu premierul Cioloş, că e convins că România va scapă de MCV în timpul mandatului său. Rămâne de văzut dacă evenimentele de miercuri vor avea o influenţă asupra MCV.
 
Sursa text și foto: hotnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii