Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Violențe în tabăra de refugiaţi de la Calais înaintea evacuării (video)

ro

23 Oct, 2016 22:37 2393 Marime text
În tabăra de refugiați de la Calais cunoscută ca "jungla" au avut loc astăzi violențe, relatează DPA în ajunul începerii operațiunilor de evacuare.
 
Televiziunea franceză BFMTV a difuzat imagini cu zeci de refugiați care aruncau pietre spre poliție, iar forțele de ordine au reacționat lansând gaze lacrimogene.
 
Autoritățile încep luni evacuarea taberei scăpate de sub control din nordul Franței, de unde intenționează să mute imigranții în condiții mai bune, pe tot teritoriul țării. Operațiunea, la care participă 1.250 de polițiști, ar urma să dureze aproximativ o săptămână. În containerele-locuință de la Calais ar urma să rămână doar minorii neînsoțiți, iar cei care au rude în Regatul Unit ar trebui primiți acolo, susține guvernul de la Paris.
 
Christian Salome, liderul organizației umanitare Auberge des Migrants, a declarat ziarului Journal de Dimanche că unii refugiați vor încerca să se refugieze în Calais și există "amenințarea reală să ajungem la urmăriri". Prefectul departamentului Pas de Calais, Fabienne Buccio, s-a arătat însă mai optimistă. Ea a afirmat că mutarea este "o șansă excepțională" pentru migranți și că liderii comunităților din tabără au asigurat-o că oamenii vor să plece.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii