Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Gheorghe Dragomir „Victor Ponta izolează Dobrogea de restul țării. Acum și prin sms!”

ro

07 May, 2015 14:34 1146 Marime text
 
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a criticat în declarația politică „Victor Ponta izolează Dobrogea de restul țării. Acum și prin sms!” depusă, în această săptămână, la Camera Deputaților, noul sistem de plată a taxei pentru trecerea podului de la Cernavodă.

„Începând cu data de 01 mai a.c., tarifele de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă, se încasează printr-un sistem informatic similar celui care se utilizează deja pentru rovinietă”, spune parlamentarul PNL de Constanța.

Deputatul Gheorghe Dragomir declară că noul mod de taxare are numeroase probleme de funcționare. „Problemele se nasc, în principal, pentru că noul sistem permite conducătorilor auto să plătească taxa de pod ulterior trecerii, în termen de 24 de ore. La fel ca în cazul vehiculelor înmatriculate în altă țară sau a celor înmatriculate cu numere provizorii. Problema este cunoscută și asumată chiar și de reprezentanții CNADNR, care nu pot decât să spere în buna credință a tuturor șoferilor... De ce unii sunt obligați să plătească și alții nu? De ce trebuie să plătească tocmai șoferii mașinilor înmatriculate în România, pentru care plătesc roviniete, taxe de drum, impozite și asigurări de mii de lei? Din păcate, nu trebuie să ne mai mire nimic... Nici măcar atunci când vom vedea cozi și mai mari la stațiile de taxare pentru că numerele de înmatriculare nu vor putea fi citite corect!”, susține parlamentarul liberal.

Copreședintele PNL Constanța are și o soluție: „în loc să risipească 180.000 de euro pe un sistem informatic care, în stilul pur românesc, are toate șansele să fie declarat ineficient, reprezentanții Ministerului Transporturilor ar fi trebuit să renunțe într-un final la încasarea acestei taxe. Și așa Guvernul Ponta realizează autostrăzi și drumuri noi doar pe hârtie...”.

În concluzie, deputatul Gheorghe Dragomir consideră că această taxă izolează Dobrogea de restul țării. „În acest moment, nu există nicio cale rutieră de acces spre Dobrogea fără taxă! Orice drum ar alege turiștii care vor să își petreacă câteva zile de vacanță în stațiunile de pe litoral, aceștia sunt obligați să plătească. De aceea, mă întreb: oare cu ce se deosebește Victor Ponta, cel care izolează Dobrogea prin fel și fel de taxe pentru șoferi, de Radu Mazăre, cel care a reușit, în ultimii ani, să izoleze, prin practicile sale, atât Portul Constanța cât și stațiunea Mamaia?”, conchide liderul PNL Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii