Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Vasile Lazăr, trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influență

ro

22 Jun, 2015 16:13 1777 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului LAZĂR VASILE, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de  trafic de influenţă,
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În intervalul septembrie – decembrie 2008, inculpatul Lazăr Vasile împreună cu Bologa Irina Lucia, în perioada respectivă agent de poliție în cadrul Inspectorului de Poliție al Județului Galați, a pretins pentru sine și terțe persoane, de la un denunțător, suma de 20.000 de euro pentru ca în schimb să intervină pe lângă un procuror din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Bacău, astfel încât să-l determine să dispună o soluție de netrimitere în judecată față de denunțător, într-un dosar penal în care acesta din urmă avea calitatea de învinuit, fiind cercetat pentru infracțiunile de trafic de persoane, trafic de droguri, proxenetism și aderare la un grup infracțional organizat.

Ulterior, din banii pretinși,  Bologa Irina Lucia a primit de la denunțător suma de 16.000 de euro. Cu toate acestea, denunțătorul a fost trimis în judecată.

Precizăm că, la data de 04 septembrie 2014,  Bologa Irina Lucia a fost condamnată definitiv de către Înalta Curte de Casație și Justiție, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea mai multor drepturi, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență(comunicat din 04.09.2014).
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii