Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raportul SAR Universităţile nu afişează achiziţii şi rezultatele evaluării profesorilor de către studenţi

ro

27 May, 2015 14:06 1023 Marime text
 
Societatea Academică din România (SAR) a lansat proiectul "Schimbarea mediului universitar prin implicarea studenţilor şi schimbul de bune practici", ocazie cu care a fost prezentat şi un prim top al transparenţei paginilor web a universităţilor din România. Principala concluzie a raportului "Ce ne spun şi ce ascund paginile web ale universităţilor din România" a fost că universităţile de stat trebuie să fie mai transparente. Potrivit autorilor raportului, principalele aspecte pe care universităţile de stat nu le afişează pe site-uri sunt procesele verbale ale întrunirilor structurilor de conducere, rezultatele evaluărilor cadrelor didactice de către studenţi, cereri de oferte, anunţuri referitoare la achiziţii şi hotărârile la zi ale structurilor de conducere. În schimb, universităţile stau mai bine la publicarea Cartei universitare, anunţarea granturilor şi mobilităţilor studenţeşti, publicarea taxelor de studiu şi anunţarea de concursuri pentru posturi vacante sau locuri de muncă în cadrul universităţii. Universităţile de stat trebuie să fie mai transparente, principalele aspecte pe care nu le afişează pe site-uri fiind evaluările făcute cadrelor didactice de către studenţi, procesele verbale ale întrunirilor conducerii şi rezultatele achiziţiilor publice.
Raportul "Topul transparenţei universităţilor publice" a fost prezentat de Vlad Cherecheş, vicepreşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studendeşti din România (ANOSR). Cherecheş a spus că cele mai transperente universităţi, conform studiului, sunt Universitatea Politehnica din Timişoara şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, ambele fiind pe primul loc în top, cu 94 de puncte, urmate de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Universitatea din Craiova, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava.
Cele mai netransparente universităţi sunt, conform raportului, Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazu" din Bucureşti, Academia Naţională de Arte din Bucureşti, Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba-Iulia, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii