Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un velier a plecat din Vladivostok spre Constanţa

ro

13 Feb, 2014 16:58 3979 Marime text
Velierul „Speranţa” a plecat azi din Vladivostoc, pentru a ajunge la Constanţa. Vasul cu cadeţi va participa la SCF Black Sea Tall Ships Regatta, care va avea loc între 30 aprilie si 27 mai 2014 pe traseul Varna – Novorossiisk – Soci – Constanţa.

La cursa internaţională vor lua parte 20 de nave şi iahturi. La finalul cursei, velierul Speranţa va vizita porturile din Asia de Sud-Est, Marea Neagră, Caraibe şi America Latină.

Speranţa este o navă-şcoală, care aparţine Universităţii Maritime de Stat „G.I. Nevelsky” din Vladivostok. IMO 8811986, indicativul – UABA. A fost construit în Polonia, la Şantierul naval Gdansk în 1991. Steagul rus a fost arborat pe 5 iunie 1992.

SCF Black Sea Tall Ships Regatta este o întrecere a navelor cu vele, fie ca sunt nave şcoală, militare sau civile, fie ca au velatura tradiţională sau modernă. Constă în două curse, o croaziera de repoziţionare a flotei, şi câte 3 zile petrecute în porturi. Pe nave se vor îmbarcă tineri participanţi la programul de “sail training”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii