Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un senator UNPR, condamnat la închisoare pentru că a luat credite cu acte false!

ro

15 Dec, 2015 13:58 1649 Marime text
 
Senatorul UNPR Ionel Agrigoroaei a fost condamnat, aseară, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru falsuri şi înşelăciune. Alături de el au mai fost condamnaţi soţia, fratele şi cumnata parlamentarului.
 Agrigoroaei a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Soţia sa, Antonela, inculpată în dosar, a primit şi ea o condamnare de doi ani şi patru luni de închisoare. Fratele, respectiv cumnata senatorului ieşean, Dănuţ şi Laura Agrigoroaei, au fost şi ei condamnaţi la doi, respectiv un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. Alte trei persoane, Lăcrămioara şi Stelian Borş, dar şi Mihaela Ducu, au fost şi ele condamnate la pedepse între un an şi trei luni şi un an şi nouă luni de închisoare.

În sentinţa Înaltei Curţi se precizează că fiecare dintre inculpaţi urmează să efectueze şi muncă în folosul comunităţii. Ionel Agrigoroaei, de pildă, va trebui să muncească gratuit 80 de zile. Soluţia Curţii Supreme nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel atât de inculpaţi, cât şi de procurori.

Senatorul Agrigoroaei a fost trimis în judecată în 2014, de procurorii Parchetului General. El a fost judecat pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, iar soţia acestuia a fost trimisă în judecată pentru trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi două infracţiuni de complicitate la înşelăciune.

Potrivit procurorilor, faptele ce ar fi fost comise de parlamentar s-ar fi realizat prin intermediul Mihaelei Dana Duduc, fostă angajată la SC Aya Sport SRL în perioada 2003-2009. La firma ce era administrată de soţia se­natorului, Antoaneta, Duduc desfăşura, printre altele, activităţi de contabilitate şi pe linie de resurse umane. În paralel, arată anchetatorii, Mihaela Duduc desfăşura activităţi şi la alte două firme administrate direct de Ionel Agrigoroaiei, printre atribuţiile sale numărându-se şi întocmirea statelor de plată în format electronic.
 
"În acest context, inculpata Duduc Dana Mihaela a completat, în cursul lunii noiembrie 2007, patru adeverinţe în care au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate de inculpatul Agrigoroaei Ionel şi soţia acestuia Agrigoroaei Antonela, semnate de cei doi inculpaţi. Prin prezentarea înscrisurilor la momentul încheierii de către cei doi inculpaţi a unui contract de credit, aceştia au indus în eroare reprezentanţii unei bănci - Sucursala Iaşi, cu privire la veniturile realizate, obţinând astfel un împrumut în valoare de 335.000 de franci elveţieni (echivalentul a 202.596 de euro), sumă cu care unitatea bancară a fost prejudiciată", au precizat procurorii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii