Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un român şi un moldovean, arestaţi preventiv pentru contrabandă

ro

28 Jun, 2016 11:31 1715 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au dispus, la data de 27 iunie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii  Dodon Victor (cetăţean român) şi Dimitrov Alexei (cetăţean moldovean), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată.
 
La aceeaşi dată, inculpaţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Buftea, care a admis cererea şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele: în data de 26 iunie 2016, în baza informaţiilor furnizate de către un martor denunţător, organele de poliţie au procedat la oprirea în trafic, pe raza oraşului Buftea, a ansamblului auto compus din cap tractor şi semiremorca, condus de către inculpatul Dimitrov Alexei. Cu prilejul percheziţiei efectuate au fost descoperite un număr de 1.561.600 ţigarete (78.080 pachete), care aveau aplicate banderole de marcaj eliberate de autorităţile din Republica Moldova.
 
Din probatoriul administrat a rezultat că inculpatul Dodon Victor s-a ocupat de procurarea cantităţii de ţigarete şi a oferit-o spre vânzare martorului denunţător, stabilind totodată detaliile legate de plata preţului, cunoscând faptul că produsele accizabile respective provin din contrabandă.
 
Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii