Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un post TV din Dobrogea, amendat de CNA

ro

18 Dec, 2013 19:26 1859 Marime text
Întrunit în şedinţă publică, în urma analizării rapoartelor întocmite de Serviciul Inspecţie pentru posturile din teritoriu, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis aplicarea următoarelor sancţiuni:

- Amendă în cuantum de 30.000 de lei postului Focus TV din Zalău pentru nerespectarea art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului 'Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)';

- Amendă în cuantum de 10.000 de lei SC Expertnet SRL Olteniţa, pentru încălcarea prevederilor art. 74 alin. (1) şi (3) din Legea audiovizualului, coroborate cu dispoziţiile Deciziei CNA nr.199/2005;

- Decizie de intrare în legalitate pentru spotul de promovare a unei săli pentru jocuri de noroc din oraşul Buzău, spot difuzat de postul Magic FM din Buzău în data de 09.09.2013 cu încălcarea prevederilor art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului coroborate cu dispoziţiile art. 12 şi 93 din Cod.

După analiza rapoartelor întocmite de Serviciul Inspecţie pentru reţelele CATV cu privire la încălcarea dispoziţiilor art. 74 alin. (1) şi (3) din Legea audiovizualului ('Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului') şi/sau, după caz, a prevederilor art. 82 din Legea audiovizualului referitoare la respectarea principiului 'must carry', Consiliul a hotărât să sancţioneze următoarele societăţi:

- SC TV Post SRL (Suceava) - amendă în cuantum de 40.000 de lei;

- Argirom Telecom (Caraş-Severin) - amendă în cuantum de 30.000 de lei;

- SC Mega Net Telekom SRL (Sibiu) - amendă în cuantum de 20.000 de lei;

- SC Nellynet SRL (Hunedoara), SC Lidas Prod SRL (Teleorman), ADCOMLINK SRL (Bacău) - amendă în cuantum de 10.000 de lei fiecare;

- SC Litoral Cable & Data (Tulcea), SC Dorobanţu Com SRL (Teleorman), SC Oanţă SRL (Ilfov), Fresh SRL (Alba şi Mureş) - somaţie publică.

De asemenea, în aceeaşi şedinţă, CNA a aprobat cererea de modificare a licenţei audiovizuale a SC Antena TV Group pentru serviciul de programe Antena 2 şi solicitarea SC Eniasan SRL Motru de licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice (exclusiv videotex).

Referitor la Concursul de acordare a licenţelor audiovizuale pentru servicii de programe generaliste, desfăşurat în perioada 25 - 27.11.2013, s-a dat votul final pentru localităţile Suceava, Tecuci şi Târgu Mureş, în urma căruia s-au acordat licenţe audiovizuale societăţilor: Dobrolific SRL pentru postul Eu - Inimă - Radio, respectiv Grupul Camina (GMC) SRL pentru postul Radio ZU, urmând ca pentru localitatea Târgu Mureş să se reia concursul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii