Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou comandant la Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti” (galerie foto)

ro

28 Oct, 2016 14:31 8190 Marime text
La sediul comandamentului brigăzii, a avut loc, astăzi, ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 9 Mecanizată „MĂRĂŞEŞTI”. Colonelul Dorin Toma a preluat comanda de la generalul de brigadă dr. Adrian Soci.

La festivitate a fost prezent comandantul Diviziei 2 Infanterie „GETICA”, general-maior dr. Petrică Lucian Foca, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, şefii instituţiilor constănţene din sistemul naţional de apărare, personal din Brigada 9 Mecanizată.

Colonelul Dorin Toma a îndeplinit de-a lungul carierei numeroase funcţii, printre care amintim: comandant al Batalionului 495 „cpt. Ştefan SOVERTH” şi diferite funcţii de conducere la Comandamentul Operaţional Întrunit şi Statul Major al Forţelor Terestre.

În teatrele de operaţii, a îndeplinit funcţii de comandant pluton şi companie în misiuni de menţinere a păcii în Angola şi Albania, ofiţer de stat major în teatrul de operaţii Irak, în anul 2005, comandant al echipei operaţionale de consiliere şi legătură (OMLT) pentru o unitate din Armata Naţională Afgană în anul 2009, iar în anul 2011 a comandat un Batalion de Manevră în provincia Zabul, Afganistan.
Este decorat cu mai multe distincţii militare printre care amintim: Emblema Onoarea Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Medalia NATO, USA Bronze Star Medal.

Din pregătirea militară a colonelului Dorin Toma amintim: Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” Breza, Şcoala militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Facultatea de comandă şi stat major, Colegiul de stat major-forţe întrunite, Norfok, Virginia, SUA.

Generalul de brigadă dr. Adrian Soci a preluat atribuţiile funcţiei de de locţiitor al comandantului Diviziei 2 Infanterie „GETICA”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii