Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou bilanţ privind pagubele produse de inundaţii în Corbu (documente)

ro

16 Oct, 2015 19:16 1982 Marime text
Zeci de persoane au fost salvate de pompieri din circa 20 de autoturisme inundate, în noaptea de luni spre marţi, pe DJ 226 ce leagă localităţile Corbu şi Năvodari, din cauza viiturii formate în urma ploii torenţiale.

În urma calamităţii naturale produse, au fost afectate mai multe locuinţe, drumuri comunale, DJ226, bunuri ale persoanelor fizice şi juridice, precum şi culturi agricole.  Încă de la incceperea producerii evenimentului, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Comunei Corbu s-a întrunit în regim de urgenţă şi a acţionat pentru salvarea de vieţi omeneşti, în locuinţele afectate de viitură. Alături de autorităţile locale, au participat echipaje ale ISU Dobrogea, RAJDP Constanţa, Jandarmeria Română, dar şi locuitori ai comunei, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Primăriei Corbu.
 
După raportul întocmit de comisia de evaluare a pagubelor, într-o şedinţă extraordinară a Consiliul Local Corbu se hotărăşte modalitatea şi cuantumul sumelor ce se vor acorda de la bugetul local, drept ajutor de urgenţă pentru persoanele afectate, această suma fiind propusă în limita a 5.000 de lei. Raportul de evaluare se va transmite către Guvernul României.
 
În secţiunea „documente” puteţi vedea comunicate către instituţiile competenţe în acest sens.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii