Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angela Merkel „UE va ajuta Balcanii și Ungaria să facă față fluxului de imigranți”

ro

09 Jul, 2015 07:49 1193 Marime text
 
Uniunea Europeană va ajuta țările din Balcani și Ungaria să facă față fluxului de imigranți ilegali, a afirmat ieri la Belgrad cancelarul german, Angela Merkel, aflată într-un turneu prin regiune, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Italia și Grecia au fost primele opțiuni ale imigranților (...), dar în iunie și iulie situația s-a schimbat mult, imigranții caută tot mai mult să treacă prin țările din Balcani, prin urmare vom ajuta aceste țări", a declarat Angela Merkel la finalul unei întrevederi cu premierul sârb, Aleksandar Vucic, conform Agerpres.

Cancelarul german a constat că Ungaria și Serbia sunt afectate de sistemul actual de cereri de azil care „nu funcționează". Miniștrii de interne din țările membre ale UE caută o soluție, a adăugat ea.

Potrivit Ministerului sârb de Interne, peste 34.000 de persoane au cerut azil în Serbia de la începutul anului.

În Ungaria, parlamentul a votat luni cu o largă majoritate legile necesare pentru ridicarea de-a lungul celor 175 de kilometri de graniță cu Serbia a unui gard care să împiedice fluxul de imigranți ilegali ce încearcă să ajungă în Europa de Vest prin aceste două țări.

Anunțul făcut luna trecută cu privire la construcția gardului a atras critici din partea Belgradului și Bruxellesului. Posturile de frontieră dintre cele două țări rămân deschise în continuare, a subliniat Budapesta.

Angela Merkel și Aleksandar Vucic au afirmat că ridicarea de ziduri „nu este o soluție".

„Imigranții sunt o problemă comună a noastră și vom avea nevoie de ajutorul Europei pentru a o rezolva", a declarat la rândul său premierul sârb.

Serbia nu este membră a Uniunii Europene, dar oferă acces terestru în patru țări din UE: Bulgaria, Croația, România și Ungaria.

Cancelarul german a sosit la Belgrad venind de la Tirana unde a început miercuri la prânz un turneu în mai multe țări din Peninsula Balcanică, prilej cu care joi se va deplasa la Sarajevo.

„Susținem integrarea țărilor din Balcani în Uniunea Europeană", a declarat Angela Merkel la Tirana.




Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii