Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu „Nu a existat în zece ani de mandat nicio intervenţie a mea în favoarea cuiva”

ro

23 Nov, 2014 23:41 1682 Marime text
Preşedintele Traian Băsescu a intervenit telefonic, în această seară, la emisiunea Actualitatea Românească de la B1 Tv, moderată de Sorina Matei, şeful statului afirmând că în timpul celor zece ani de mandat nu a existat niciodată vreo intervenţie a sa în favoarea vreunei persoane, scrie Hotnews.

Precizările preşedintelui au venit în contextul în care directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, a declarat în timpul emisiunii că după încheierea mandatului de la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu va trebui să răspundă pentru fapte de trafic de influenţă.

Conform Hotnews, Traian Băsescu a intervenit însă telefonic, spunând "Renunţaţi la optimism. Aţi afirmat mai înainte că sigur şi Băsescu o să dea cu subsemnatul pentru trafic de influenţă. Nu veţi găsi în zece ani o astfel de intervenţie. Aveţi libertatea să spuneţi ce vreţi. Nu a existat în zece ani nicio intervenţie în favoarea cuiva pentru că numai aşa am reuşit să-mi fac treaba. Mă refer la afirmaţia care m-a privit din intervenţia lui Adrian Moraru. Ştiu că sunt destui care vor să distrugă cât se poate din ce am făcut în mandat. Preşedintele României din ultimii zece ani nu a practicat acest tip de intervenţii, când am făcut intervenţii în Guvern le-am făcut instituţional. Uitaţi povestea asta. Am intervenit ca să îl liniştesc pe domnul Moraru. Văd bucuria unora să mă lezeze în ultimele zile de mandat. Dacă ştie cineva că am făcut intervenţii în favoarea unui om de afaceri să sune şi să spună pe postul dumneavoastră".

Traian Băsescu nu a comentat cazul şefei DIICOT, Alina Bica, motivând că "Nu discut acest dosar pentru că nu ma priveşte. Nu am libertatea să discut o acţiune a DNA."

Sursa: Hotnews
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii