Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Suspiciune de contaminare cu HIV la Năvodari Ce spun reprezentaţii Direcţiei de Sănătate Publică şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean

ro

19 Nov, 2014 10:10 2209 Marime text
Potrivit unor surse, un tânăr bolnav de HIV a infectat mai multe tinere din Năvodari. Tânărul a aflat că este bolnav după ce ar fi infestat, fără voia lui, o alta persoană. Care la randul ei ar fi contaminat zece eleve ale Liceului Teoretic „Lazăr Edeleanu“.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa Cristina Schipor a precizat că, deocamdată, nimeni a s-a adresat direcţiei pentru a solicita testul HIV. „La noi nu a venit nimeni să se testeze HIV. Putem declanşa o anchetă, doar dacă cineva reclamă că a fost infectat în mod intenţionat. Ceea ce putem face este dă demarăm o campanie de informare a elevilor cu privire la paşii care trebuie să-i urmeze dacă ştiu că au avut o relaţie neprotejată cu o persoană infectată cu HIV“, a explicat Cristina Schipor.

Şi directorul Liceului Teoretic „Lazăr Edeleanu“ Constantin Pătrană ne-a spus că nu ştie amănunte despre acest caz. „Nu ştim încă nimic. Este un subiect delicat. Ceea ce vom face imediat este că împreună cu medicul liceului vom merge în fiecare clasă şi vom vorbi cu toţi elevii“, a explicat Constantin Pătrană.

Nici reprezentanţii ISJ Constanţa nu cunosc prea multe detalii despre această situaţie. „Vom demara o anchetă“, a menţionat Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa.

UPDATE: Anchetatorii au deschis un dosar penal in rem, adică, deocamdată, este cercetată penal fapta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mitici 20 Nov, 2014 18:34 Nu poti fi bolnav de HIV - care este un virus - ci de SIDA.