Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspect de trafic de droguri reținut de procurorii DIICOT. Ce au descoperit anchetatorii în locuința bărbatului

ro

18 Dec, 2017 14:41 1585 Marime text
La data de 17.12.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vaslui  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Maftei Velu Cornel pentru săvârşirea infracţiunilor  de trafic de droguri de risc, cultivare și deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.
 
Potrivit DIICOT, în cauză  există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2017, inculpatul Maftei Velu Cornel a comercializat droguri sub formă de cannabis către diverse persoane.
 
În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpatul Maftei Velu Cornel a iniţiat o cultură de cannabis, în locuința din raza comuna Epureni, județul Vaslui, unde acesta locuiește fără forme legale.  Inculpatul a plantat cannabis atât în locuință, cât și în grădină, unde și-a amenajat un solar, iar din cannabisul recoltat a consumat sau a distribuit altor persoane.
 
La data de 17 decembrie 2017,  procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui au efectuat 4 percheziții domiciliare (trei pe raza comunei Epureni şi una în municipiul Bârlad). În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate 2 telefoane mobile, 4 cartele telefonice, bani, două cântare electronice şi obiecte folosite în laboratorul improvizat.
 
De asemenea, a fost ridicată o cantitate de aproximativ 20 kg substanţă vegetală de culoare verde, precum şi mai multe seminţe, susceptibile a avea efecte psihoactive, acestea urmând a fi expertizate.
 
Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul I.G.P.R.
 

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” - au transmis procurorii DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii