Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro PSD s-a rupt în 5 tabere (surse)

ro

25 Oct, 2014 22:55 2632 Marime text
Faliile din PSD s-au accentuat. Discutiile din partid s-au mutat de la alegerile prezidentiale la urmasul lui Victor Ponta la sefia PSD si unii sunt de acord cu Liviu Dragnea - "mână de aur", altii sunt extrem de nemultumiti - "Am ajuns sa trag pentru Sebastian Ghiță?".

Fiecare tabara are preferatii sai si aproape fiecare ar putea sa iasa cu un nou tandem pentru sefia PSD.

Tabara 1: Prigonitii si nemultumitii. Marian Vanghelie spune ca sunt unii care spioneaza in PSD si care folosesc aceste informatii atunci cand trebuie. L-a nominalizat in mod direct pe Sebastian Ghita. In aceasta categorie intra toti cei care se considera victimele jocurilor din partid. De asemenea, tot aici ii gasim si pe cei care au fost trasi pe linie moarta si asteapta ca un lider sau un altul din PSD sa-si rupa gatul din punct de vedere politic.

Tabara 2. Liderii judeteni ai PSD fideli lui Liviu Dragnea. Isi doresc ca Victor Ponta sa iasa presedinte dar vor ca influenta acestuia asupra partidului sa dispara dupa alegerile prezidentiale. Prefera un premier PSD si unii ar vrea sa-i traga presul lui Calin Popescu Tariceanu.

Tabara 3. Apropiatii lui Victor Ponta, lupii tineri din partid, oamenii din Guvern, lideri judeteni care asteapta semnalul său pentru sefia partidului si Guvern. "Viitorul presedinte PSD va fi acela pe care il va dori Victor Ponta", spun acestia.

Tabara 4. Radicalii. Doresc formarea unui front de fier in PSD care sa se bata la baioneta contra acuzatiilor DNA, indiferent unde ii duce aceasta cale.

Tabara 5. Indecisii. Adeptii teoriilor conspiratiilor, acestia sunt acei PSD-isti care nu mai au incredere in nimeni si banuiesc de sus pana jos, in partid, pe toata lumea. Tot aici intra si PSD-istii cu state vechi care stiu exact cand sa se arunce la ciolan si evalueaza momentan taberele cu cele mai mari sanse de castig.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii