Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul va şti exact unde se vor caza turiştii şi cât vor sta în vacanţă

ro

07 Aug, 2015 07:23 1688 Marime text
 
Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea implementării unui Sistem Informatic Integrat de Evidență a Turiștilor, care ţine evidenţa în timp real a turiştilor din unităţile de cazare din România, informeză România Tv.
 
În nota de fundamentare a proiectului, pus miercuri, 5 august, în dezbatere publică, se arată că, la nivelul Autorității Naționale pentru Turism a fost implementat un sistem integrat de evidenţă a turiştilor care înregistrează sosirea şi plecarea turiştilor în timp real în structurile de primire turistice.
 
"Operatorii economici care deţin structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate au obligaţia de a raporta numărul de turişti prin intermediul acestui sistem. Datele colectate sunt necesare pentru realizarea de situaţii statistice, precum şi pentru identificarea rapidă de către personalul desemnat cu atribuții specifice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a persoanelor date în urmărire, dispărute, care sunt cazate în în oricare dintre structurile de primire turistice cu funcțiuni de cazare (înregistrate în sistem la nivel național)", susţine iniţiatorul.
 
Potrivit actului normativ, operatorii economici proprietari sau administratori ai structurii de primire turistice care desfăşoară activităţi de cazare vor avea  obligaţia să raporteze zilnic numărul de turişti înregistraţi sau la termenele prevăzute.
 
Proiectul stabileşte că Autoritatea Națională pentru Turism are acces la date anonime, respectiv număr de înnoptări, număr de persoane cazate, pe care le va pune la dispoziţie Institutului Naţional de Statistică în scopul realizării cercetărilor statistice", în timp ce Ministerul Afacerilor Interne are acces la datele personale.
 
Gestionarea şi auditarea SIET vor fi efectuate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, se mai arată în proiect.
 
“Acest program electronic va permite obţinerea, în orice moment, a unor informaţii cu privire la circulaţia turistică la nivel local, regional și central, având două componente principale: o bază de date privind structurile de primire turistice şi un sistem de înregistrare şi raportare a turiştilor cazaţi. Prin corelarea informaţiilor furnizate de SIET, vor putea fi sancţionate de către instituţiile îndrituite, tentativele sau faptele de neînregistrare a activităţii de cazare, ca activitate economică, de către operatorii economici", se mai arată în nota de fundamenatre.
 
 
Sursa: rtv.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii