Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRI confirmă atacul Ministere din România, victime ale operaţiunii de spionaj cibernetic Epic Turla

ro

07 Aug, 2014 19:58 1600 Marime text
Operaţiunea de spionaj cibernetic Epic Turla a avut ca victime printre altele două ministere şi alte două instituţii guvernamentale din România, care se plasează pe primul loc în lume în ceea ce priveşte numărul de site-uri infectate în acest moment, potrivit Kaspersky Lab. Cel mai recent atac a fost detectat asupra unuia dintre utilizatorii Kaspersky Lab pe 5 august.     
    
"Pot să vă confirm că vorbim despre un nou atac cibernetic de anvergură la adresa României, sunt vizate entităţi statale din România", a spus purtătorul d ecuvânt al ServiciuluI Român de Informaţii (SRI), Sorin Sava.

Printre cele 15 victime identificate pe teritoriul  României, se numără două ministere, două alte instituţii guvernamentale, companii private, precum şi utilizatori de internet rezidenţial sau mobil.

"România este, de asemenea, ţara cu cele mai multe site-uri infectate (şase) care susţin atacul Epic Turla în acest moment, aflându-se astfel pe primul loc în lume din perspectiva apetitului atacatorilor pentru noi victime. Sunt vizate ?inte care prezintă interes pentru atacatori, cum ar fi utilizatorii care accesează internetul de la adrese IP guvernamentale", se arată în comunicat, informează antena3.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii