Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi fosta pedelistă Sulfina Barbu a trecut pragul DNA pentru a fi audiată

ro

05 Nov, 2015 09:59 2256 Marime text
Pedeliştii dau, rând pe rând, cu subsemnatul la DNA. Astăzi s-a prezentat şi Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului, la DNA, pentru a fi audiată în calitate de martor în dosarul Elenei Udrea. Nu este prima audiată în această calitate în dosarul cu pricina. Până acum au mai trecut pe la DNA şi Vasile Blaga, Ioan Oltean, Anca Boagiu, Adriean Videanu şi Gheorghe Flutur. Astăzi sunt aşteptaţi la audieri şi alţi lideri ai fostului PDL, printre care şi Emil Boc.
În acest dosar, Elena Udrea este acuzată de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată, fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2012).
Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de ministru şi de persoană cu funcţie de conducere în PDL, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi ai SC Hidroelectrica SA, Elena Udrea a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii