Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfaturi utile pentru sărbători liniştite

ro

04 May, 2013 13:29 750 Marime text
Apropierea Sfintelor Sărbători de Paşti constituie întotdeauna prilej de bucurii şi emoţii. Pentru ca petrecerea sărbătorilor să fie liniştită şi fericită, Inspectoratul General al Poliţiei Române vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie. Reamintim că 11.000 de poliţişti asigură ordinea şi liniştea publică pe perioada Sfintelor Paşti. Aproape 3.000 de poliţişti vor fi în stradă, în Noaptea de Înviere, în preajma lăcaşelor de cult în care se vor desfăşura manifestări religioase de amploare.

Poliţia Română recomandă pentru noaptea de Înviere:
Evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoanele gălăgioase!
Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool!
Evitaţi afişarea cu bijuterii ori sume mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră!
Alegeţi drumurile intens circulate, luminate şi evitaţi zonele în construcţie, parcurile pustii şi străzile lăturalnice!
Deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane;
nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute.
Dacă sunteţi abordaţi de diferite persoane, care, vă solicită nejustificat sume de bani ori bunuri, ca plată pentru presupuse servicii (deratizare, colectarea gunoiului menajer), nu daţi curs unor astfel de solicitări.
Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii