Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatul dă liber circulației mașinilor înmatricultate în Bulgaria

ro

13 Jun, 2015 17:13 1903 Marime text
 
Șoferii care conduc mașini cu numere de Bulgaria pot răsufla ușurați: proiectul care le restricționa circulația pe dumurile publice a fost respins de senatori. Senatul a respins, în ședința din 11 iunie, o propunere legislativă care prevedea restricționarea, la 90 de zile, a dreptului de circulțaie pe drumurile publice a mașinilor înmatriculate în Bugaria.
 
"Nu este posibil să înmatriculezi mașina în Bulgaria ca să nu plătești taxe și impozite în România. Apoi nu este admisibil să ai diferite accidente și asigurarea ta din Bulgaria să despăgubească victima cu cât vor și când vor cei de la respectiva firmă de asigurări. Sunt cetățeni români care nici acum nu și-au primit banii de la firmele de asigurări din Bulgaria. Mai mult, este foarte greu de găsit o mașină înmatriculată în Bulgaria care te lovește și fuge de la locul accidentului. În țările europene, în Germania, de exemplu, perioada maximă în care poți să circuli cu o mașină înmatriculată în altă țară este de șase luni", declara, la momentul respectiv, deputatul Ioan Munteanu.
 
"În urma unor verificări s-a constatat că doar una din cinci mașini înmatriculate în Bulgaria avea asigurare valabilă pe teritoriul României. Nicio mașină înscrisă în Bulgaria nu este proprietatea unui român care o înscrie acolo. Autoritățile bulgare permit trecerea în talon și în carte a unui utilizator permanent al mașinii. Mașinile înscrise în Bulgaria sunt de două feluri: înmatriculate pe o firmă bulgărească sau pe o persoană fizică bulgară. Ca să întărească poziția de proprietar, firmele de înmatriculări mai obțin o procură prin care cumpărătorul român, cel trecut ca utilizator, are drepturi depline, inclusiv de revânzare", se preciza în expunerea de motive a proiectului legislativ.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii