Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şefii Direcțiilor Regionale ale Companiei de drumuri au la dispoziție o săptămană pentru a finaliza toate pregătirile pentru iarnă

ro

07 Oct, 2017 14:02 1343 Marime text
Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor și Ștefan Ioniță, Directorul General al CNAIR S.A., au discutat astăzi la Timișoara cu șefii Direcțiilor Regionale ale Companiei de drumuri, despre stadiul pregătirilor pentru iarnă.
 
Ministrul Răzvan Cuc le-a transmis directorilor regionali ai CNAIR S.A. că au la dispoziție o săptămană pentru a finaliza toate pregătirile pentru iarnă, iar cei care nu vor fi eficienți vor suporta consecințele:

“Avem acoperite 55 de zone (din 57) cu contracte multianuale pe 4 ani. S-a încheiat și contractul cu sarea. Mai avem 2 loturi pe București care sunt contestate, dar dacă nu se vor rezolva între timp, avem utilaje necesare să facem față.Nu vor avea nicio scuză dacă apar probleme în procesul de deszăpezire.
 
Vom avea ca și procedură, în momentul în care se va anunța un cod portocaliu sau suntem informați să vor fi condiții meteo nefavorabile pe o anumită regiune, voi trimite un Secretar de Stat în acea regiune care se va implica și se va coordona personal cu directorii și cu toți factorii implicați, pentru a se finaliza activitățile așa cum ne dorim cu toții.
 
Suntem strâns legați de condițiile meteo, dar totodată și de înțelegerea participanților la trafic, ca atunci când sunt condiții meteo nefavorabile și se intervine pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, în momentul în care nu avem autovehicule blocate pe DN-uri sau pe autostrăzi. Astfel, prioritatea numărul 1 se transformă în salvarea vieților omenești.
 
Toți directorii DRDP sper să fi înțeles foarte clar. Nu voi face nici un rabat de a demite pe oricare din cei care nu își face activitatea așa cum trebuie”, a atras atenția Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

 
Reuniunea anuală a șefilor Direcțiilor Regionale ale CNAIR a fost precedată de o ședință în care a fost stabilit Planul Operativ pentru perioada de iarnă.
 
Pâna la această oră CNAIR  a încheiat contractul pentru achiziționarea a 300 de mii de tone de sare, care urmează să fie folosite de cele 7 Direcții Regionale, în acțiunile de deszăpezire.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii