Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România are în premieră o hartă a calităţii drumurilor În Constanţa şoselele sunt excelente

ro

22 Jan, 2015 15:09 4295 Marime text
O mână de tineri au reuşit ce n-a fost în stare nici Ministerul Transporturilor, nici Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri: să facă o hartă interactivă a calităţii şoselelor din ţara noastră, informează Ştirileprotv.ro.

Ideea hărţii a fost lansată pe un forum de un utilizator care a şi realizat-o, însă sub o formă statică. Iar apoi un grup de tineri geografi din Timişoara au transformat-o în hartă interactivă. Iar informaţiile nu sunt scoase din statistici oficiale depăşite, ci provin din raportări recente de la şoferi care au constat pe pielea lor starea drumurilor.

Totul a început pe forumul Construim România, unde utilizatorul Vancouver a lansat o discuţie despre starea drumurilor din România. Din informaţiile apărute această discuţie a construit o hartă a calităţii drumurilor care a fost apoi popularizată pe Internet. Ideea l-a atras pe Ovidiu Csillik, specialist în Sisteme Informatice Geografice (GIS) şi fondatorul unei companii care oferă servicii în domeniu. Cu ajutorul a patru studenţi masteranzi la GIS, Departamentul de Geografie din Timişoara - Flavius, Andrei, Darius şi Cosmin – el s-a apucat de harta interactivă a calităţii drumurilor, relatează Ştirileprotv.ro.

Folosind datele de la OpenStreetMap, o aplicaţie gratuită în care şoferii pot posta date despre calitatea drumurilor, tinerii au clasificat aproximativ 20.000 de sectoare de drum, pe care le-au încadrat în patru categorii: cu albastru sunt reprezentate pe harta drumurile cu o calitate excelentă, cu verde cele bune, cu portocaliu – drumurile acceptabile iar cu roşu – drumurile rele, cu multe gropi sau neasfaltate.


Sursa: Ştirileprotv.ro
Sursa foto: Ştirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii