Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Phoenicia Holiday Resort a solicitat controale de la DSV şi DSP Constanţa - „Nu au fost constatate nereguli“

ro

14 Aug, 2014 17:50 4096 Marime text
În cursul zilei de ieri, nouă copii cazati la complexul Phoenicia Holiday Resort din staţiunea Mamaia au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul Clinic de Boli Infectioase cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară. Cei mici prezentau simptome de greaţă, vărsături şi dureri de cap.

UPDATE ora 17.45: Poziţia oficială a Phoenicia Holiday Resort


„Referitor la informatiile aparute in presa, Phoenicia Holiday Resort doreste sa clarifice anumite aspecte legate de aparitia unei epidemii de toxiinfectie alimentara.

Va informam ca in complexul Phoenicia se afla peste 2 400 de persoane, din care 85% turisti, iar restul personal angajat.Din aceasta cifra copiii reprezinta 25%.

Complexul Phoenicia Holiday Resort este singurul complex de pe litoral care beneficiaza de cabinet medical, in care functioneaza medici specialist pediatri care ofera consultatii in program prelungit.

Informatiile aparute sunt total nefondate, eronate, lipsite de logica si responsabilitate si nedocumentate, iar aceasta abordare nu ne-a surprins, ci dimpotriva face parte din viata noastra de zi cu zi, ca oameni de afaceri.

Regretam aceasta modalitate de abordare, dupa 24 de ani de democratie si libertate de exprimare si constatam zi de zi, ca buna parte din presa nu face decat sa dezinformeze publicul si sa afecteze imaginea oamenilor de afaceri in special, a mediului privat si chiar imaginea tarii si a turismului romanesc.

Precizam ca pana in acest moment nu suntem informati de catre autoritatile abilitate ca ar exista vreo problema in acest sens, aspect legat de sanatatea turistilor. Mai mult decat atat, Phoenicia Holiday Resort a solicitat saptamina trecuta realizarea de controale, Directiei Sanitar Veterinare si Directiei de Sanatate Publica, controale care nu au constatat neregului in cadrul unitatii noastre.

Phoenicia Holiday Resort va face demersuri legale si va intenta proces impotriva celor care ne-au creat prejudicii de imagine“.

Reprezentanţii DSP Constanţa despre posibila toxiifecţie de la Phoenicia Holiday Resort

ORA 12.40
„Ieri medicii de la DSP Constanţa s-au deplasat la complexul Phoenicia Holiday Resort unde au demarat o anchetă. Dar din primele informaţii  nu putem vorbi despre o toxiinfecţie alimentară. La ungenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă s-au prezentat nouă copii, care acuzatu dureri de cap şi temperatură. Dar părinţii au refuzat internarea“, a spus Cristin Schipor, direcorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa.

Phoenicia Holiday Resort aparţine omului de afaceri libanez Mohammad Murad.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii