Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reorganizarea Fiscului continuă Cum vor funcționa direcțiile regionale ale finanțelor publice

ro

16 Jul, 2013 19:02 2151 Marime text
Un nou act normativ va reglementa organizarea ANAF, dupa ce Guvernul a initiat, inca din luna iunie, un amplu proces de restructurare a institutiei

Reorganizarea ANAF a inceput in luna iunie, cand Guvernul a aprobat OUG nr. 74/2013 care prevede restructurarea din temelii a agentiei. Una dintre principalele modificari prevazute in actul normativ este desfiintarea celor 42 de directii judetene ale finantelor publice si infiintarea in locul acestora a unor directii regionale ale finantelor publice, institutii publice cu personalitate juridica, a caror arie de competenta va corespunde celor opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei. Practic, noile directii regionale se vor infiinta prin transformarea directiilor generale a finantelor publice dintr-un judet, prin fuziunea prin absorbtie a celorlalte directii generale judetene ale finantelor publice din aria de competenta.

Pe langa desfiintarea finantelor publice locale, ordonanta de urgenta stabileste ca Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor se reorganizeaza ca structuri fara personalitate juridica in cadrul ANAF, urmand ca atributiile celor doua structuri sa fie preluate de un nou organism, Directia Generala Antifrauda Fiscala.

De asemenea, actul normativ prevede infiintarea, tot in cadrul autoritatii fiscale, a Directiei generale a vamilor, care se va ocupa de coordonarea directiilor regionale vamale.

Sursa: Avocatnet.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii