Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Regele asfaltului din Banat” a scapat de arest după doar 24 de ore

ro

02 Oct, 2015 19:35 1048 Marime text
 
Supranumitul „regele asfaltului din Banat” a scapat de arest după doar 24 de ore, potrivit unei decizii a procurorilor de la Parchetul Tribunalului Mehedinți.

Omul de afaceri, Georgică Cornu dar și de fostul şef al PSD Orşova Constantin Popescu vor fi cercetați sub control judiciar.

EI au fost reţinuţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de zece milioane de euro.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Mehedinți au dispus punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a celor cinci persoane reținute joi seară, în urma celor 25 de percheziţii făcute în judeţele Mehedinţi, Timiş, Caraş-Severin şi Arad, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de zece milioane de euro, scrie romanilibera.ro

Un număr de 25 de percheziţii au avut loc, ieri dimineaţă, în patru judeţe, la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 10 milioane de euro.

Poliţiştii din Mehedinţi, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au făcut percheziţii în judeţele Mehedinţi, Arad, Caraş-Severin şi Timiş, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane. Astfel, 17 percheziţii s-au desfăşurat în Mehedinţi - în Drobeta Turnu Severin, Orşova şi Strehaia -, două în judeţul Timiş, cinci în Caraş-Severin şi una în Arad.

„În fapt, în perioada 2008-2014, 32 de persoane, având calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administrator, împuterniciţi) ai 35 de societăţi comerciale, ar fi pus la punct un circuit infracţional evazionist, bazat pe un sistem financiar - bancar fraudulos, în care ar fi fost implicate firmele controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse. Aceştia ar fi înregistrat, în contabilitatea firmelor, mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii, piese şi componente auto etc.) în valoare de peste 45.000.000 de euro, pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 10.000.000 de euro”, conform unui comunicat al Poliţiei Române.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Judeţene Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.



Sursa foto: agentia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii