Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest în Piața Revoluției din București. Angajații din penitenciare și poliție ies în stradă.

ro

20 Dec, 2017 07:31 1977 Marime text
Azi 20 decembrie 2017, începând cu ora 10.00, agenți și ofițeri de penitenciare participă, în semn de solidaritate, la protestul organizat de polițiști în Piață  Revoluției (București).

”Ne lovim împreună de nepăsarea guvernanților, iar problemele din sectorul de ordine publică sunt comune. Protestăm, deci, împreună și cerem finanțarea corespunzătoare a sistemului de ordine publică” - au transmis reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

 
Începând cu ora 13.00 se vor deplasa la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor din str. Maria Ghiculeasa, nr. 47 pentru a discuta cu reprezentanții autorităților soluții pentru problemele angajaților din penitenciare, deoarece promisiunile ministrului Justiției nu s-au concretizat până în prezent decât într-o extrem de mică măsură și doar sub presiune.
 
Probleme cu finanțarea, dotările și legislația pentru angajații din poliție și penitenciare
 
Sindicaliștii FSANP susțin că sistemul penitenciar este în continuare subfinanțat cronic (bugetul a fost redus în 2017 față de 2016 cu peste 127 milioane lei), în pofida declarațiilor promițătoare referitoare la modernizare, iar investițiile și cheltuielile pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru și a nivelului de dotare sunt absolut neglijabile.
  

”La nivelul sistemului penitenciar înregistrăm peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperate și neplătite, doar în ultimii doi ani, iar deficitul de personal pune în pericol viață și integritatea angajaților din penitenciare (în ultimii 2 ani 1 angajat din 4 a părăsit sistemul penitenciar). Protecția personalului din penitenciare este extrem de slabă, mecanismul instituțional și legal menit să o asigure, nefiind în măsură să răspundă provocărilor unei din ce în ce mai accentuate disolutii a autorității statului. Ultrajul cu violență este o realitate cotidiană” -  au mai transmis reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor..

 
Nu în ultimul rând, sindicaliștii susțin că legislația salarizării și pensionarii, pentru personalul din sistemul de ordine publică, a fost transformată sub această guvernare într-un amalgam normativ care va duce la pierderi salariale, dacă nu sunt făcute corecții rapide, și care deja produce discriminări pentru colegii retrași din activitate.
 

”În consecință, avertizăm Guvernul că aceată atitudine de extremă nepăsare față de funcționarea sistemului de ordine publică nu este altceva decât o nedorită investiție în criminalitate, pe cât de absurdă pe atât de reală. Una care se adaugă grațierii mascate și a recentei maltratari a legilor justiției. Cerem reacție rapidă din partea Guvernului. Este nevoie de mai mulți bani pentru sistemul de ordine publică și de un cadru legal și instituțional care să asigure protecția și compensarea corespunzătoare a polițiștilor și ofițerilor și agenților de penitineciare” - au mai transmis reprezentanții FSANP. 

 
  
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și  Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual au semnat la 19 septembrie 2017 un protocol de colaborare care are drept scop asigurarea unității de acțiune sindicală pentru apărarea drepturilor și intereselor profesionale ale polițiștilor și angajaților din penitenciare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii