Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima „cafetieră smart" din lume, care îţi arată şi câte calorii are cafeaua

ro

09 Jun, 2015 19:59 1039 Marime text
 
Un olandez stabilit de câțiva ani în Cluj-Napoca a inventat un aparat de făcut cafea, unic în lume prin tehnologia cu care funcționează, care poate prepara o cafea extrem de personalizată și care poate fi comandat inclusiv prin telefonul mobil.

„Cafetiera smart" poate crea o cafea care să respecte în cele mai mici detalii dorința celui care o comandă, datorită faptului că toate ingredientele — cafea, lapte, zahăr, topping de diferite arome, etc. — sunt calculate aproape matematic cu ajutorul unui soft, potrivit Agerpres.

Olandezul Robbert Visser a prezentat prototipul cafetierei, la care lucrează de aproape un an și jumătate, în cadrul Techsylvania, care este cel mai mare eveniment de IT din regiunea Transilvaniei. Din echipa care a dezvoltat acest proiect fac parte și români, din Cluj și din București. Aparatul poate primi comanda prin telefonul mobil sau cu ajutorul unui cod QR pe care îl scanează și astfel îl poate recunoaște cu ajutorul unui ecran.

Aparatul are un meniu de 16 cafele de bază, dar combinația ingredientelor poate duce la un număr foarte mare de produse pe care le poate oferi. De asemenea, avertizează Visser, este foarte importantă calitatea boabelor de cafea folosite, iar acest lucru depinde de cel care va exploata cafetiera.

În viziunea olandezului, acest aparat este potrivit pentru spații publice — instituții, universități sau birouri și mai puțin potrivit pentru hoteluri sau restaurante.

Datorită faptului că aparatul poate fi conectat în cloud, permite numeroase setări, în funcție de preferințele consumatorului, dar poate fi și foarte ușor administrat, deoarece toate datele pot fi monitorizate urmărind un calculator și astfel poate fi preîntâmpinat consumul până la zero al ingredientelor sau chiar o defecțiune. Astfel, o eventuală rețea de asemenea aparate ar putea fi administrată cu mai mare ușurință și eficacitate.

Aparatul a fost botezat "Troffee", iar Visser speră să poată începe producția în următoarele două luni. El a mai povestit că a încercat să folosească cât mai multe componente de pe piața românească pentru crearea și fabricarea "cafetierei smart". Aceasta va putea fi achiziționată la un preț de aproximativ 3.500 de euro.



Sursa: Agerpres

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii