Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Iohannis - România dispune de o Armată eficientă

ro

25 Oct, 2016 12:38 1389 Marime text
România dispune de o Armată eficientă, spune președintele Klaus Iohannis.

„Astăzi, 25 octombrie, sărbătorim Ziua Armatei Române, prilej cu care vă îndemn să ne aplecăm cu respect în fața celor care și-au slujit și continuă să-și slujească țara cu devotament”, a spus preşedintele Iohannis, la ceremoniile organizate la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român” din Carei, notează Agerpres.

„Încrederea românilor în Armată demonstrează faptul că această instituție și-a consolidat, în percepția generală, profilul de garant al suveranității, independenței și unității statului. În egală măsură însă, cred că oamenii apreciază și standardele morale și profesionalismul celor care sunt dispuși să își riște viața pentru binele comun”, a mai spus Klaus Iohannis.


De asemenea, a amintit că România și-a asumat să fie nu doar un beneficiar, ci și un furnizor de securitate.

„Un stat puternic își respectă și își protejează cetățenii. De aceea, eforturile strategice ale statului român vizează, în primul rând, securitatea cetățenilor și asigurarea integrității teritoriului național, prin dezvoltarea unor capabilități de apărare proprii, dar și prin pregătirea populației și a teritoriului pentru apărare", a spus Iohannis.


În final, le-a mulțumit militarilor pentru că își fac datoria cu devotament, patriotism și abnegație.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii