Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Băsescu “Libertatea presei a fost consolidată prin dezincriminarea insultei şi calomniei. Reglementarea presei trebuie să devină din interiorul breslei, nu din afară”

ro

03 May, 2013 17:34 1310 Marime text
Presedintele Traian Basescu a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei, in care arata ca dezincriminarea, ca fapta penala, a insultei si calomniei a contribuit la consolidarea libertatii presei si ca, in opinia sa, "o reglementare si un control al presei trebuie sa vina din interiorul breslei, si nu din afara". Seful statului le-a urat celor care profeseaza in mass-media "tarie de caracter" pentru a putea lupta impotriva celor care urmaresc sa le "ingradeasca libertatea si sa-i subjuge propriilor interese personale".

• Comunicatul Administratiei Prezidentiale
Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a transmis vineri, 3 mai a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei.

Va prezentam textul mesajului:

"In aceasta zi jurnalistii din toate colturile lumii sarbatoresc una dintre cele mai importante valori democratice, libertatea presei. In Romania, libertatea presei a fost castigata cu mari eforturi si consolidata tot mai mult in ultimii ani, inclusiv prin dezincriminarea, ca fapta penala, a insultei si calomniei, dar si prin reusita tuturor celor care s-au impotrivit adoptarii unei legi a presei”.
Continuarea AICI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii