Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premoniția neagră a lui Traian Băsescu în privința ministrului Vâlcov

ro

13 Mar, 2015 23:34 1111 Marime text
Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a precizat, înainte cu o zi de învestirea lui Darius Vâlcov la Ministerului Bugetului că, deși Vâlcov nu este urmărit penal, „sunt o serie de fapte petrecute în timpul mandatului de primar care au fost sesizate de diverse organe ale statului către parchete şi nu se ştie când începe sau dacă începe”, scrie psnews.ro.

Declaraţia fostului preşedinte vine în contextul în care ceremonia de învestire trebuia să aibă loc la data de 27 august, însă Traian Băsescu a amânat ceremonia pentru data de 28 august 2014 pentru că premierul Victor Ponta a anunţat că nu poate ajunge, iar fostul şef al statului a precizat că Ponta trebuie să îşi asume propunerea pe care a făcut-o, potrivit evz.ro, citat de psnews.ro.

„Prezenţa reprezentanţilor Parlamentului are şi ea simbolistica ea, şi anume faptul că Guvernul răspunde numai în faţa Parlamentului. De aceea nu am fost dispus să renunţ la această simbolistică, care este instalată de 25 de ani la remanieri şi nu îmi rămâne decât să aştept un moment în care putem conveni reorganizarea ceremoniei în prezenţa primului-ministru care, pentru mine, înseamnă că îşi asumă propunerea pe care a făcut-o. Eu nu vreau să văd declaraţia lui Victor-Viorel Ponta în care spune: dar eu nici n-am fost. Vreau să înţelegeţi foarte clar. Nu este vorba de faptul că Darius Vâlcov ar fi urmărit penal, nu este vorba de aşa ceva şi nu vreau să se speculeze pe această temă. Dar sunt o serie de fapte petrecute în timpul mandatului de primar care au fost sesizate de diverse organe ale statului către parchete şi nu se ştie când începe sau dacă începe. Or, aici vroiam şi asumarea primului-ministru care ştia toate aceste probleme în aceeaşi măsură în care le ştiam şi eu, pentru că amândoi am fost egal informaţi. Mi s-a părut că prin anularea în ultima clipă a prezenţei premierului de fapt vrea să se situeze pe o fugă de răspundere, care n-ar fi pentru prima dată. Aduceţi-vă aminte că la privatizarea CFR Marfă cu Gruia Stoica plecase pe la Miami cu bona şi cerea CSAT-ului să-i aprobe câştigătorul licitaţiei, lucru fără precedent; în marţea neagră era, întâmplător, în Africa de Sud şi se tupila pe după nişte stâlpi de rezistenţă să-i iasă în cale lui Obama, astăzi nu vine la învestirea ministrului care poate avea probleme, ministru pe care mi l-a propus, mâine, sigur, când se va adopta ordonanţa de urgenţă cu primarii va fi, întâmplător, în Turcia şi va face altcineva treaba murdară şi tot aşa. Deci, nu se va desfăşura această ceremonie de învestire decât în prezenţa primului-ministru, chiar dacă în Constituţie spune că se desfăşoară în faţa preşedintelui. S-a creat o cutumă, un protocol al statului român şi al Preşedinţiei, care cer să fie respectată până şi de Victor Ponta. Şi el trebuie să respecte statul român şi simbolurile lui”, a declarat Traian Băsescu în 27 august 2014, potrivit psnews.ro.

În același timă, după învestirea lui Darius Vâlcov în funcție, fostul preşedinte Traian Băsescu i-a transmis acestuia că îl roagă sa fie „un ministru al Bugetului al Romaniei, si nu un ministru al Bugetului al unor interese electorale”.


Sursa: psnews.ro
Sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii