Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul susține că nu mai avem datorii la FMI!

ro

12 Sep, 2015 22:11 1365 Marime text
Victor Ponta a spus, astăzi, la o televiziune, că România a plătit integral datoria la FMI şi că nu vom mai împrumuta bani de la Fond.
 
"Decizia e una politică. Se va referi la o perioadă de timp când nu voi mai fi prim-ministru. Dacă mă întreabă pe mine, e important să negociezi. FMI a zis să nu reducem TVA la pâine. V-am ascultat, am făcut ca mine, a fost bine. Îmi asum eu acest lucru. Dacă ai puterea să negociezi şi te bazezi pe rezultat, e în regulă. Cred că vom avea un nou acord", a spus premierul.
 
Pe de altă parte, Victor Ponta a arătat că îşi doreşte să ajungă cât mai repede în faţă unui judecător, în cazul în care DNA îl trimite în judecată. El a vorbit despre o decizie a Curţii Europene de Justiţie într-un caz similar cu al său, după care a spus: "De aceea vreau să mă duc cât mai repede în instanţa, nu câştig nimic trăgând de timp, ba din contra".
 
Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat marţi că anchetă în dosarul premierului Ponta este aproape finalizată, însă mai sunt de administrat câteva probe.

În ce privește chestiunea imigranţilor, Ponta a spus că "România are o poziţie coordonată, nu e o problemă simplă. Discutăm în continuare, dacă vorbim pe mai multe voci, cu atât mai rău pentru România. Va fi ministrul de Interne luni acolo şi va spune un lucru. România nu trebuie să cadă în xenofobie. România vrea să fie europeană - trebuie să aplice nişte valori europene. Nu putem să ne asumăm ceva ce nu suntem pregătiţi. Nu e o chestiune deloc simplă. Nu avem acum această posibilitate. Nu se condiţionează poziţia României de chestiunea cu Schengen. Cei care ne solicită acum să fim solidari, sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen. E un pic de ipocrizie".


sursa foto: jurnalistii.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii