Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Bola, vizitat de ambasadorul Braziliei în România

ro

16 May, 2013 16:28 1207 Marime text
Prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, a primit, astăzi, vizita E.S. Raymundo Santos Rocha Magno, Ambasadorul Republicii Federative Brazilia în România.
Scopul vizitei a fost acela de a cunoaşte mai bine judeţul Constanţa, potenţialul economic şi turistic al acestuia, precum şi necesităţile şi disponibilităţile în domeniul investiţiilor. Diplomatul brazilian s-a arătat mai mult decât încântat de datele pe care le-a primit despre judeţ de la prefectul Eugen Bola şi şi-a arătat interesul pentru viitoare colaborări româno-braziliene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Iancovici Emilia 16 Oct, 2013 14:09 Primaria Medgidia a inceput o adevarata campanie a preavizelor trimise asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav.Poate ca pentru unii a devenit deja un cliseu aducerea in discutie a realitatii triste a acestor persoane,care nu se pot descurca fara ajutor si se afla in imposibilitatea de a-si castiga traiul prin munca.Cu toate acestea,Primaria Medgidia incalca grav nu numai legea nescrisa care presupune o raspundere civica,morala,fata de aceste personae,dar,mai ales,Legea 448/2006 –art.39 (1) care prevede:,,Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa PREVADA si sa GARANTEZE in bugetul local sumele necesare din care se suporta salarizarea,precum si celelalte drepturi cuvenite asistentului personal,potrivit legii.” De asemenea,ORDINUL COMUN AL MINISTRULUI ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR SI MINISTRUL FINANTELOR PUBLICE NR>&/12.01.2011,respective,57/11.01.2011,prevede: <> Dupa cum puteti observa,verbele: a prevedea,a garanta,a fi obligat, apar frecvent in textul de lege,de aceea ma intreb,daca Primaria Medgidia a tinut cont de obligatiile pe care si le-a asumat fata de acest tip de angajati ? Si ma mai intreb daca motivul desfiintarii posturilor de asistenti personali,asa cum apare el in preaviz ,,datorita dificultatilor financiare” afecteaza TOTI angajatii primariei,inclusiv cei care aglomereaza birourile ? Pentru ca in caz contrar,daca acestia nu sunt afectati de aceste masuri,atunci,noi,asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav,ne consideram discriminati. Explicatia pe care am primit-o a fost ca nu au mai primit bani de la guvern pentru noi.Ne puteti ajuta sa primim o explicatie,sau macar un sfat in legatura cu modul in care ne vom descurca pe viitor cu acesti bolnavi cu handicap grav si care au nevoie 24 de ore de ajutor si supraveghere ?