Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poziția oficială a CN ACN privind incendiul de pe împingătorul Dunafoldvar

ro

05 Apr, 2014 16:59 2394 Marime text

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile anuntă că în data de 4.04.2014, la ora 21.25, comandantul împingătorului, cu şapte marinari la bord, care se îndrepta către Austria, pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, a anuntat la dispecerat izbucnirea unui incendiu.

După direcţionarea acestora către mal, au fost scoşi comandantul şi membrii echipajului.

Astfel, pentru stingerea focului au intervenit atât 3 echipaje şi 4 autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, precum şi nava  pompier „Pestera” a Administraţiei Canalelor Navigabile, care la ora 21.35 a plecat către locul incidentului.

În vederea stingerii incendiului s-a acţionat până în jurul orei 6 dimineata, când a fost localizat incendiul, însă din cauza văntului puternic, acesta a reizbucnit. Timpul lung de acţionare cu foarte multă apă, atât din canal căt şi din autospeciale a dus la scufundarea navei.

În zonă sunt prezenţi reprezentanţi ai unei firmei de depoluare, care au instalat baraje de reţinere a produselor petroliere, fiind eliminată astfel posibilitatea unui pericol de poluare.

Împingătorul va fi scos la suprafaţă cu ajutorul mai multor barje, care vor sosi de la Galati. Operaţiunea se estimează, să dureze aproximativ o săptămână.

Traficul pe canal, la locul incidentului, se desfăşoară pe un singur sens
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii