Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poştaşii au început protestele La Constanţa nu au ieşit în stradă

ro

07 May, 2014 11:21 2121 Marime text
Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România a declanşat, începând de azi o serie de acţiuni de protest, la nivel naţional.

Astfel, azi sunt pichetate sediile prefecturilor din toată ţara, iar duminică va fi organizat un miting de protest la Bucureşti, la care sunt aşteptaţi circa 5.000 de lucrători poştali.

Seria acţiunilor de protest va continua pe 13 mai cu o grevă japoneză, iar în 15 mai vor fi pichetate sediile oficiilor judeţene de poştă. Liderii sindicali sunt decişi să intre în greva foamei, din 19 mai, în cazul în care directorul Companiei Poşta Română nu va fi demis din funcţie.

La Constanţa, Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România numără 13 membri. Potrivit liderului constănţean, Claudiu Nucă, la Constanţa azi nu vor fi proteste. În schimb duminică, constănţenii vor participa la mitingul de protest la Bucureşti.


Cât priveşte Sindicatul Poşta Română, care numără 700 de membri la Constanţa, nu s-a aliat acestor proteste. „Considerăm că nu este respectat cadrul legal pentru declanşarea acestor proteste. La acest moment deja există un contract colectiv de muncă, iar declanşarea  unor proteste ar însemna încălcarea acestuia“, a explicat liderul constănţean al Sindicatului Poşta Română, Florin Gheorghiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii