Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii au depistat în Portul Constanţa Sud Agigea un marinar cu document fals

ro

25 Jan, 2016 13:15 1998 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în PTF Constanţa Sud Agigea, un cetăţean sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Sierra Leone, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet fals de marinar.
 
Cetăţeanului sirian nu i s-a permis intrarea în ţară, iar armatorul navei a fost sancţionat contravenţional cu suma de 8.000 lei.
 
Astfel, sâmbătă, în jurul orei 9.00, în urma controlului de frontieră efectuat la PTF Constanţa Sud Agigea asupra unei nave sub pavilion Sierra Leone, sosită din direcţia Republica Bulgaria, şi asupra membrilor echipajului, a fost descoperit un carnet de marinar care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.
 
În urma verificărilor s-a stabilit faptul că documentul este fals si aparţine unui cetăţean sirian, în vârstă de 26 de ani, care este încadrat în lista de echipaj pe funcţia de marinar.
 
Bărbatul în cauză a declarat că a achiziţionat carnetul de marinar din Egipt, de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 300 de dolari USD.
 
Cetăţeanului sirian nu i s-a permis intrarea în ţară iar carnetul de marinar, ce purta însemnele statului Panama, a fost ridicat în vederea expertizării. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
De asemenea, armatorul navei, reprezentat de comandantul navei, un cetăţean sirian, în vârstă de 41 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu suma de 8.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 7, alin. 1 şi art. 134, pct. 1 coroborat cu art. 135, lit. d din O.U.G. 194/2002 republicată şi modificată de Legea 157/2011.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii