Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția română a ordonat organizarea unor furturi în Danemarca

ro

14 Mar, 2016 12:59 2318 Marime text
 
Poliția Română a ordonat furturi pe teritoriul Danemarcei! Un român a acționat la îndemnul autorităților române atunci când a furat echipament de la firme daneze, informează publicația Tidsskrift for Kriminalret.

Un tribunal a stabilit, în anul 2013, că Poliția Română a ordonat furturi în valoare de patru milioane de coroane (peste 536.200 de euro), cu scopul de a prinde infractori români.
 
Conform publicaţiei, bărbatul respectiv a furat trei utilaje folosite în construcţii de la Scantruck, din Skive, în noiembrie 2013, pe care le-a adus în România, unde au fost livrate unor persoane prezentate ca facând parte din mafia românească. Ulterior, acelaşi bărbat a furat şase încărcatoare telescopice de la firma Nicolaisen & Larsen din Ulfborg. Însă românul si complicii săi au fost arestaţi la un popas în Germania.
 
Românul a fost inculpat de autorităţile daneze, însă, conform sursei citate, tribunalul respectiv l-a achitat deoarece lucra pentru Poliţia Română, în condiţiile în care autoritătile daneze nu au fost informate despre această operaţiune.
 
În altă ordine de idei, potrivit ziarului, autorităţile daneze au solicitat Poliţiei Române să returneze echipamentul furat, însa nu au primit un răspuns în acest sens.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii