Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pizza „asezonată“ cu un gândac şi cartofi prea prăjiţi Reclamaţii de 1 Mai la Protecţia Consumatorilor Constanţa

ro

06 May, 2014 12:25 4807 Marime text
În minivacanţa de 1 Mai, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au fost la datorie şi au preluat reclamaţiile consumatorilor care şi-au petrecut câteva zile de concediu pe litoral. Astfel, în perioada 1 mai – 5 mai,  lucrătorii CJPC au acţionat în favoarea clienţilor nemulţumiţi, în intervalul menţionat fiind preluate un număr de şase reclamaţii, trei dintre aceste fiind deja soluţionate.

Potrivit unui comunicat al CJPC Constanţa, „un consumator a reclamat prezenţa unui gândac în pizza. După ce a consumat o parte din aceasta, a observat prezenţa unui gândac. La verificare în blocul alimentar nu a fost constatată prezenţa insectelor, unitatea efectuase dezinsecţia cu puţin timp în urmă. În blocul alimentar au fost constatate loturi de materii prime cu abateri de informare. Menţionăm că petentul a servit masa pe terasă“, susţin reprezentanţii CJPC Constanţa.

De asemenea, „s-a reclamat calitatea necorespunzătoare a preparatelor culinare: şniţel cu fir de păr. La cercetare s-a constatat că loturile de materii prime utilizate în prestarea de servicii şi preparatele culinare nu prezentau neconformităţi. Listele menu prezentau abateri de informare. Petentului i-a fost restituită contravaloarea preparatului culinar servit“, se mai precizează în informarea emisă de CJPC Constanţa.

O altă neregulă a fost semnalată de un alt consumator la o altă terasă şi anume cartofi prăjiţi înnegriţi. „La cercetare s-a constatat că 1% din cartofii prăjiţi oferiţi la comercializare prezentau exemplare tratate termic mai intens, confirmându-se reclamaţia. În salonul de servire a mesei la linia de autoservire s-a constanta prezenţa scrumierelor şi se permitea fumatul“, declară comisarii constănţeni ai CJPC.

„Pentru deficienţele constatate s-au aplicat 3 avertismente şi o amendă în valoare de 500 de lei pentru: neînscrierea gramajelor preparatelor culinare în lista menu; lipsa elementelor de identificare şi caracterizare pe etichete ce însoţesc loturile de materii prime utilizate; nerespectarea prevederilor legii 349 din 2003 privind efectul consumului produselor din tutun şi calitatea necorespunzătoare a preparatelor culinare servite consumatorilor“, a declarat comisarul şef adjunct din cadrul CJPC Constanţa, Mihai Perifan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • virgil 06 May, 2014 22:26 Foarte bine ! dar totusi ar trebui sa le dea amenzi mai mari !