Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste o sută de artişti italieni expun la Mangalia

ro

08 Aug, 2013 17:45 1365 Marime text
În perioada 13-19 august, Complexul Cultural 'Callatis' organizează în colaborare cu Muzeul municipiului Bucureşti, Muzeul de Artă din Ploieşti, Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi, precum şi cu Muzeul de Artă din Constanţa, Muzeul de Arte Vizuale din Galaţi şi Galeria de Artă din Silistra (Bulgaria) expoziţia internaţională 'Peisaj italian. Artişti italieni şi lumea înconjurătoare'. Evenimentul se desfăşoară sub egida Institutului Italian de Cultură Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia 'Artisolide'.

Gazda expoziţiei este Casa de Cultură din cadrul Complexului Cultural 'Callatis' Mangalia. Deschiderea evenimentului va avea loc marţi, 13 august, ora 17.00, iar programul de vizitare cu intrare liberă este cuprins în intervalul orar 10.00-20.00.

Expoziţia, reprezentativă pentru arta italiană contemporană, include 116 lucrări de pictură şi grafică aparţinând tot atâtor artişti italieni care, pornind de la tema clasică a peisajului, o reinterpretează într-o manieră nouă, originală şi personală.

Fiecare compoziţie este o reprezentare a relaţiei dintre sufletul artistului şi mediul său înconjurător, o reprezentare unică şi exclusivă. Ideea proiectului aparţine artiştilor Massimo Romani şi Fabrizio Molinario, membri fondatori ai Asociaţiei 'Artisolide'.

Artiştii italieni şi operele lor efectuează un adevărat turneu în oraşe din România şi Bulgaria.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii