Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 7 tone de produse din carne au fost retrase de la comercializare de ANSVSA Constanţa

ro

29 Mar, 2016 10:48 1692 Marime text
 
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 21.03.2016 – 25.03.2016, s-au materializat prin verificări la 177 obiective:patru restaurante, un fast food, un bufet, două snack bar-uri, o cantină, trei măcelării, 13 carmangerii, 30 laboratoare cofetărie/patiserie, șase super/hipermarketuri, 16 magazine alimentare, 16 depozite alimentare, patru unităţi procesare lapte, două centre prelucrare lapte, o pescărie,  un târg produse alimentare, 46 unităţi de învăţământ, un punct de debarcare, opt unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, patru depozite seminţe consum, o unitate comercializare congelate, o unitate fabricare vin, două unităţi morărit, o unitate fabricare pufuleţi, o unitate fabricare extrudate, o unitate fabricare conserve fructe, opt exploataţii profesionale, un incinerator, o unitate colectare SNCU.
 
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la condiţii necorespunzătoare de igienă a spațiului de prelucrare şi depozitare, a utilajelor şi ustensilelor de lucru, etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare totală 3.600 lei. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 7177 kg, lapte şi produse lactate – 1992 kg, peşte şi produse din peşte – 1109 kg, ouă – 115 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 97.015 lei.

Directorul executiv al ANSVSA Constanța, Geronimo Brănescu, spune că produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii