Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 5.000 de jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa

ro

25 Oct, 2016 12:37 2276 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, aproximativ 5.400 jucării, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 183.400 lei.


 
Astfel, ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.



Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean chinez, în vârstă de 29 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti. În urma controlului au fost descoperite 5.360 jucării (maşinuţe, trenuleţe, pistoale de jucărie), ce purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 183.400 lei dacă ar fi originale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii