Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la persoane care foloseau metoda „Accidentul”

ro

20 Oct, 2015 09:01 1051 Marime text
La această oră, 70 de polițiști din Brașov, București și Gorj efectuează cinci percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 60.000 de lei prin înșelăciuni prin metoda ,,Accidentul’’.

„La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov efectuează 5 percheziții, în județele Argeș și Gorj, precum și în municipiul București, fiind puse în executare 3 mandate de aducere”, potrivit IPJ Braşov.

Activitățile de desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria  Brașov și vizează documentarea activității infracționale a unui grup care ar fi înșelat mai multe persoane prin metoda „Accidentul’’.

Grupul era format din persoane deținute într-un penitenciar și complici aflați în libertate, care ar fi contactat victimele telefonic. Cei în cauză s-ar fi prezentat victimelor cu funcții oficiale și le-ar fi adus la cunoștință faptul că o rudă a lor sau o cunoștință ar fi fost implicată într-un accident de circulație și au nevoie urgent de o sumă de bani, pentru a scăpa de închisoare.

Sumele de bani solicitate astfel ar fi fost trimise pe numele complicilor, prin mandate poștale sau  companii de servicii financiare prin transfer de bani.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 60.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii