Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la indivizi suspectaţi de trafic de minori, proxenetism şi cerşetorie

ro

17 Mar, 2016 14:40 1663 Marime text
 
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti  au efectuat, astăzi, patru percheziţii domiciliare  pe raza judeţului Argeş într-o cauză privind săvârşirea de către un număr de patru suspecţi a infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi exploatarea  cerşetoriei.
 
În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 şi până în prezent suspecţii au racolat teri minore pe care le-au transportat și exploatat sexual în municipiul Pitești și în diferite hoteluri și pensiuni de pe raza județului Argeș.
 
De asemenea  din cercetări a rezultat faptul că doi dintre suspecţi au determinat mai mulţi minori cu  vârste cuprinse între 5 și 12 ani să practice cerșetoria pe raza municipiului  Câmpulung, percepând  sumele de bani  pe care minorii  le obţineau din această activitate.
 
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 24 de persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii