Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în mai multe județe la persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul peste 2,5 milioane de euro

ro

15 Jan, 2018 08:01 1417 Marime text
Poliţiştii de investigare a criminalității economice din Prahova, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, efectuează, la această oră, 20 de percheziţii, la sediile unor firme și la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice. 19 persoane vor fi conduse la audieri, conform Poliției Române. 
 
La data de 15 ianuarie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 20 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Giurgiu și Ilfov.
 
Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.
 
Astfel, în perioada 2012 – 2016, 3 societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de achiziții nereale.
 
Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală ar fi fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă.
 
Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 3.900.000 de lei din actele de evaziune fiscală și peste 8.000.000 din infracțiunea de spălare a banilor.
 
19 persoane urmează să aduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.
 
La activități participă și jandarmi.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii