Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Percheziții ale polițiștilor IPJ Constanța la suspecți de furt prin metoda „Împrietenire“. Mai multe persoane au fost reținute

ro

14 Dec, 2017 09:21 2923 Marime text
Poliţiştii din Constanța, împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 17 percheziţii la persoane bănuite de furt calificat prin metoda ,,Împrietenire”. 15 persoane au fost reținute
 
La data de 13 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în județele Galați, Brăila și Tulcea, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat prin metoda ,,împrietenire – oferire produse cosmetice/detergenți”.
 
Potrivit IPJ Constanța, în sarcina membrilor grupării au fost reținute, în perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017, comiterea a 33 de infracțiuni de furt calificat, fapte comise în județele Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și în București.
 
Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.
 
De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.
 
În urma administrării probatoriului, 15 persoane au fost reținute și încarcerate în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.
 
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care sunt cercetate 18 persoane.

UPDATE: Potrivit IPJ Constanța, cei 15 suspecți reținuți pentru furt calificat prin metoda ”Imprietenirea” vor fi prezentați instanței de judecată la ora 17.30.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii